Paleo bögrés mákos ribizlivel (tejmentes, gluténmentes)


Egy újabb régi családi kedvenc ezúttal paleósítva (már ha létezik ilyen szó egyáltalán...)



Hozzávalók:
1 bögre darált mák
1 bögre növényi tej (paleo esetben mandula tej vagy híg kókusztej, ha csak az állati tejet kerülnénk, akkor lehet rizs, vagy szójatej, én ez utóbbit használtam)
1/2  bögre méz (cca 150 gr)
1 bögre tápióka liszt
2 tojás fehérje
1 teáskanál sütőpor
3 maréknyi ribizli (opcionális)

A ribizli kivételével keverjük össze az alapanyagokat, öntsük a masszát olajjal kikent tepsibe, majd szórjuk a tetejére a ribizlit (más gyümölccsel is működik, az "eredeti" bögrés mákost például gyakran meggyel csinálják).

200 C-on 30 perc alatt sült át egy 20x40 cm-es formában.

Legközelebb kipróbálom tojás nélkül is (mondjuk 2 evőkanál darált lenmagot elkeverek 6 evőkanál vízzel, majd 5-6 percig hagyom állni, mielőtt a többi alapanyaghoz adnám, de most éppen elég kihívásnak tűnt búzaliszt nélkül... Ha valaki előbb próbálná ki, mint én szívesen értesülnék az eredményről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése