Reggeli quinoa (tej és tojásmentes)


A quinoa az egészséges élelmiszerek táborába tartozik. Első kóstolásra furcsa lehet az íze, de megfelelően elkészítve szerintem finom ételeket lehet belőle készíteni. Ez itt most egy édes verzió, de mutatok majd sós elkészítési módokat is.



Hozzávalók 1 főre:
1/4 csészényi (60 ml ) quinoa
3/4  csészényi víz
1/2 csészényi növényi tej
méz
dió, aszalt gyümölcs (a képen szilva)

Tegyük a quinoát egy szűrőbe, és folyó víz alatt alaposan mossuk le. Erre azért van szükség, mert természetes állapotában olyan anyag van a felületén, amitől keserű utóízt érezhetünk a szánkban, amikor megesszük. Ez a bevonatot kell lemosnunk róla.

Tegyük fel a vízben főni - fedő alatt. Amikor az összes vizet magába szívta, adjuk hozzá a tejet, és főzzük tovább addig, amíg ezt is majdnem teljesen magába szívta. Ekkor készen is van. Ízlés szerinti mennyiségű mézet keverjünk hozzá, vagy csorgassuk tálaláskor a tetejére, és szórjuk meg aszalt gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése