Barackos - diós pite (tej és tojásmentes)


Hétköznapi sütemény karácsonyi ruhába öltöztetve. Kicsit olyan, mintha zserbó lenne, de mégsem. Persze csorgathatunk rá kevés olvasztott csokoládét is, hogy jobban hasonlítson, de ez csak most jutott eszembe...legközelebb kipróbálom úgy is.

Hozzávalók:

darabolt dió
házi baracklekvár

A linzertésztából vágjunk akkora köröket hogy ki tudjuk vele bélelni a rendelkezésünkre álló muffinformák mélyedéseit. Én mini mélyedésekkel rendelkező szilikon formát használtam.

Ez után tegyünk kevés baracklekvárt a formák aljára (nekem 1 teáskanálnyi kellett bele), majd töltsük meg a formát apróra vágott dióval. A tetejére ismét jöhet egy kanálnyi baracklekvár.



A maradék tésztából vágjunk csillagokat, és tegyük a töltelék tetejére.


200 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsül. Csak akkor vegyük ki a sütiket  formákból, ha már teljesen kihűltek.  Kedvünk szerint megszórhatjuk egy kevés porcukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése