Banános panna cotta házi mandulatejből (tej és tojásmentes)


Lehetne látványosabb, de ez most egy "minimal" desszert. Nem túl szép, de egészséges, és finom. Elkészíteni pedig nem túl bonyolult.



Hozzávalók:
1/2 bögre hámozott-szeletelt mandula
2 bögre víz
2 evőkanál méz (vagy nyírfacukor, nádcukor, sima kristálycukor)
1 nagyobb jó érett banán
1 zacsi vaníliás cukor
1 púpozott evőkanál zselatin


Tegyük turmixgépbe a mandulát a vízzel, és magas fordulatszámon turmixoljuk legalább 5-6 percig. Ennyi idő alatt olyan kicsi darabokra esnek szét a mandula szemek, hogy nem nagyon akad fenn semmi a szűrőben, ezért nem igazán érdemes ezzel vacakolni, ebben a receptben pedig nem is igazán zavaró, ha mégis maradnának benne darabkák. Szóval alaposan turmixoljuk össze, majd mehet bele a méz, a banán és a vanília is. Így is turmixoljuk még egy pár percig.

Vegyünk ki a banános manulatejből fél-egy deciliternyit egy lábosba, szórjuk bele a zselatinport, keverjük össze csomómentesre, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, kevergessük egy kicsit, hogy ne legyen olyan forró, és adjuk a többi tejhez. keverjük újra össze. Egyszerűen öntsük a turmixgép kelyhébe, és alacsony fordulaton néhány másodperc alatt el is készül. Osszuk el a folyadékot 4 tálkában, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük legalább egy órára hűtőbe. Kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt, de magában is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése