Vanília fagyi (tej és tojásmentes)


Kesudió az alapja ennek a finom és csupa egészséges alapanyagból álló hűsítő finomságnak. Ráadásként az ostya is házi készítésű, a bolti verziótól eltérően ebben sincs sem tej, sem tojás.

Hozzávalók kb. 8 gombócnyi fagylalthoz:

1 csésze kesudió
3 evőkanál növényi olalj
1/2 csésze agave szirup
1/2 teáskanál almaecet
2 teáskanál kókuszolaj
2 rúd vanília
2 + 1/2 csésze víz

A kesudiót áztassuk be 2 csésze vízbe 12 órára, vagy forraljuk ugyanennyi vízben 15 percen át. Szűrjük le, (az áztatóvízre nem lesz szükség a továbbiakban), majd tegyük az összes többi alapanyaggal együtt  (a vanília rudakat vágjuk ketté ás kaparjuk ki a belsejüket) turmixgépbe, és turmixoljuk homogén masszává. A fél bögrényi vizet csak a végén öntsük hozzá. Hűtsük le, majd tegyük fagyigép tartályába, és a fagyasszuk meg.

Ha nincs fagylaltgépünk mélyhűtőben is megfagyaszthatjuk, ekkor óránként keverjük át egy villával a kívánt állag eléréséig.

Az ostya receptje hamarosan J




1 megjegyzés: