Répatorta muffin a nyuszi ajánlásával (tej és tojásmentes)


Hű...ez nagyon finom...

Hozzávalók:

2 csésze liszt (ebből most fél csésze teljes kiőrlésű)
1 csésze cukor (nálam most nyírfacukor)
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 csésze növényi tej (nálam most rizstej)
1/2 csésze olaj (nálam napraforgó)
1 evőkanál 20 %-os ecet
300 gr reszelt sárgarépa (4 új sárgarépa)

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a nedveseket is, és ezekkel is keverjük össze. Ha egynemű a massza ne keverjük tovább, különben olajos, nehéz tésztát kapunk.

200 C-os sütőben 30 perc alatt sülnek meg, 18 muffin lesz ennyi masszából. A képen látható példány tetején "vajkrém" van, amihez LIGA margarint, és porcukrot használtam. Annyit, amennyitől finoman édesnek éreztem - igen, kóstolgatni kell :-)


1 megjegyzés:

  1. hát ez ritka rossz lett... az olajtól ég a gyomrom... mindig megfogadom, hogy nem sütök semmilyen receptet, ahol nincs pozitív hozzászólás :D

    VálaszTörlés