Ez nem egy vegán blog. Húst eszünk, tejet és tojást viszont nem. Kényszerből... de megmutatom, hogy így is lehet. Sőt, hogy szinte mindent lehet, és sokkal kevesebb ételről kell teljesen lemondanunk, mint elsőre gondoltuk volna...
Marcipános golyó (tej és tojásmentes)
Marcipán és aszalt gyümölcs. Csak ennyi.
Bármilyen aszalt gyümölcs megteszi. Ezekben a golyókban most aszalt vörös áfonya van, de finom szilvával, barackkal, vagy mással is. A marcipán és a szilva híresen nagy barátok, imádom őket együtt. Mutattam már szaloncukorban, de ezekben a golyókban is finom lehet. Ha nagyobb gyümölcsöt használunk aprítsuk fel, mielőtt a marcipánba gyúrnánk. Adhatunk hozzá pár csepp alkoholt is (pl vörösbort a szilvás verzióhoz, vagy rumot), ilyenkor szükség lehet még egy kevés porcukorra, hogy megfelelően gyúrható állagú masszát kapjunk.
Kezdjük a házi marcipán elkészítésével.
Gyúrjuk hozzá a gyümölcsöt.
Formáljunk a masszából golyókat.