Töklámpás narancs (tej és tojásmentes)




Ma nem igazán receptet, inkább egy aranyos ötletet mutatok, amivel feldobhatjuk a napunkat. Szolgáljuk fel a reggeliző asztalon, vagy vigyük el egy félelmetes halloween buliba, garantált a mosoly az arcokon. Ezzel hozzákezdünk egy sorozathoz, hogy mire a bulira kerül a sor a legyen mivel előrukkolnunk :-)
Vágjuk le a narancs kalapját.



Késsel vágjuk körbe a narancshúst, majd kanállal, kézzel szedegessük ki a gyümölcshúst a héjból, hogy csak a fehér rész maradjon benne. Célszerű ezt egy tál felett csinálnunk, mert rengeteg narancslé fog kifolyni a tevékenységünk nyomán a gyümölcsből, amit később hasznosíthatunk.


A narancsot nekem nem sikerül olyan formátumban kiszednem a héjából, hogy az visszatölthető legyen, ezért a mélyhűtőben felhalmozott nyári készletekből töltöttem meg a "gyümölcstálat", egy kis banánnal kiegészítve.