Mákos palacsinta mákpudinggal és reszelt almával (tej és tojásmentes)





Hozzávalók a palacsintához:
40 gr finomliszt
½ teáskanál sütőpor
1 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál darált mák
80 ml rizstej
1 evőkanál növényi olaj

Hozzávalók a pudinghoz:
2 evőkanál darált mák
2 evőkanál nyírfacukor
110 ml rizstej
½ citrom reszelt héja
1 púpozott evőkanál étkezési keményítő


Keverjük össze a palacsinta alapanyagait, majd egy teflon serpenyőben süssünk belőle mini palacsintákat. Egy-egy palacsintához 2 evőkanál masszát használjunk. A palacsinták mindkét oldalának elegendő 20-25 másodperc sülés.

Közben  a pudinghoz a mákot, cukrot, citromhéjat, keményítőt keverjük el egy tálban annyi rizstejjel (7-8 evőkanál), amennyivel folyékony, masszát tudunk készíteni. A maradék tejet forraljuk fel. Ha forr, hozzáönthetjük a mákos keveréket, majd  folyamatos keverés mellett sűrítsük be a pudingot.

Tálaláskor tegyünk egy palacsintát a tányér közepére, kenjük meg vastagon a pudinggal, majd újabb palacsinta és újabb kenés következzen. Mi reszelt almával ettük, de vanília sodóval sem lehet utolsó...