Borsós pulykamell (tej és tojásmentes)


Hozzávalók:
900 gr pulykamell
500 gr zöldborsó
2 nagyobb vöröshagyma
1 doboz rizstejszín (250 gr)
só, bors, pirospaprika
olaj

Vágjuk a vöröshagymát apró kockákra, majd kevés olajon, némi só társaságában pirítsuk aranybarnára (ne álljunk meg, az „üveges” állagnál, a szép barnára pirított hagymadarabkák íze és állaga is kellemesebb a kész ételben), szórjuk meg 1 teáskanál pirospaprikával, keverjük el, majd adjuk hozzá a felkockázott húst. Kevergetve, nagy lángon pirítsuk addig, amíg minden húsdarabka kifehéredik, majd letakarva, kis lángon főzzük közel puhára a húst. Ha már majdnem kész adjuk hozzá a zöldborsót, keverjük jól át, ha fagyasztott borsót használtunk vegyük nagyobbra a lángot, amíg az étel újra átmelegszik, majd ismét kis lángon, letakarva főzzük addig, amíg a borsó és a hús egyaránt megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a rizstejszínt, melegítsük össze, esetleg szórjuk meg petrezselyemmel és kész is.