Császármorzsa (tej és tojásmentes)




Hozzávalók:
400 gr búzadara
50 gr búzaliszt
800 ml rizstej
1-2 evőkanál méz

50 gr margarin 

baracklekvár

Keverjük össze a búzadarát a liszttel, majd a tejjel és  a mézzel. Hagyjuk fél-egy órát állni.

Melegítsük fel egy edényben a margarint, öntsük rá a masszát. Ha az alja kissé megpirult fordítsuk meg egy fakanál segítségével, úgy, hogy közben daraboljuk is fel. Kevergessük rendszeresen, ha egy nagyobb darabnak minden oldala megpirult, vágjuk ketté a fakanállal, és az újabb darabok oldalait is pirítsuk meg. A végeredmény akkor jó, ha nagyobb darabokat, göböket kapunk. Én úgy szeretem, ha itt-ott kicsit meg is ég...

Házi baracklekvárral tálaljuk.

Tipp: Szokás a császármorzsát mazsolával készíteni. Ha szeretjük, akkor egy maréknyit keverjünk a búzadarás liszthez, mielőtt összekevernénk a tejjel.